mar

23

Billigt kattefoder

Posted by : mindmill | On : 23. marts 2012

Kattemad (Kilde: Petworld.dk)

Kattemad (Kilde: Petworld.dk)

Din kats foder er utrolig vigtigt for dens ve og vel, og derfor skal du gøre dig mange tanker angående valget af kattefoder. Kattefoder kan være dyrt, men man må aldrig gå på kompromis med kvaliteten. Du vil jo heller ikke nøjes med dårlig kost. Det handler om sundhed og velvære. Vil man dog supplere den købte kost, er en af de mange muligheder angående kattefoder er at lave det selv. Det er bestemt muligt at gøre, men der er nogle enkelte retningslinjer, du skal sætte dig ind i, før du begynder at eksperimentere i køkkenet.

Det er vigtigt her at understrege, at dette indlæg udelukkende er til inspiration og før du ændrer på din kats kost, bør du rådføre dig med en dyrlæge. DU kan også søge råd og inspiration på netdyredoktor.dk.

Kattefoderes sammensætning er vigtig

Når du skal lave hjemmelavet kattefoder, er det vigtigt, at du har styr på sammensætningen af kattens kost. Katten er et kødædende dyr, og den får derfor langt det meste af sin energi fra protein og fedt. Derfor skal du sørge for at din hjemmelavede kattemad indeholder cirka 40 procent protein og 35 procent fedt foruden 25 procent kulhydrater.

Udover at protein er en vigtig energikilde, er det også kattens vigtigste kilde til Taurin, som hjælper katten med at optage fedtstoffer, så igen: Protein er vigtigt for din kats kost. Det bedste kød at bruge i din kats kost er okse-, kyllinge- eller svinekød. Alle tre typer kød indeholder meget protein og har et højt indhold af taurin.

Hvis du ikke er sikker på, at din hjemmelavede kattefoder lever op til kostsammensætningen, så søg råd hos din lokale dyrlæge, eller suppler kosten med noget fuld-, eler tørfoder fra dyrehandleren.

Klik her hvis du vil se et stort udvalg i billigt kattefoder!

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *