jan

24

Få fugle i din have

Posted by : mindmill | On : 24. januar 2012

Få mere liv med fugle i havenFuglene skal man huske i denne kolde vinter. Laver du en fuglevenlig have, tænker du fulgenes vilkår og sikre derimod at fuglene vender tilbage år efter år. Du kan indrette din have med planter, buske og træer, som fuglene elsker. Dog er der ikke lige sæson for den slags plantning, da jorden er frossen og kold. Vent derfor til foråret med at plante haven om. Det du har brug for lige nu er fuglefoder, fuglebræt og fuglehuse.

Fugle går efter de buske og træer som har bær og frugter på sig. Derfor skal du købe rønnetræer, kristtjørne, rosenbuske med hyben og andre buske med bær og insekter. Derudover sikre du dig fuglebesøg, hvis du anretter din have med træer og buske i forskellig højde, hvor der er plads til at fuglene kan sidde højt og tæt blandt grene, kviste og blade. Det betyder også, at fuglene har mulighed for at bygge reder og få unger i din have.

I den kolde årstid er det vigtigt at huske foder til fuglene. En god idé er, at have fuglebræt og huse, således fuglene sidder i ly og får maden. Du kan både give brød og frugt til fuglene, men det ideelle ville være at give solsikkefrø, hampefrø og kugler af foder. Dermed hjælper du fuglene gennem vinteren og sikre tilbagekomst, når foråret nærmer sig igen.

Share

Comment (1)

  1. […] Få fugle i din have […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *