sep

24

Find det helt rigtige hundefoder til din lille hundehvalp

Posted by : Jeanette | On : 24. september 2013

Hundehvalpe skal have ekstra godt foder (Foto Petworld.dk)

Hundehvalpe skal have ekstra godt foder (Foto Petworld.dk)

Vidste du, at en hund skal have noget forskelligt alt efter, hvor i livet, den befinder sig? Med andre ord; At du ikke kan fodre den med det selvsamme, når den er hvalp, som når den er voksen. Det virker i grunden logisk – vi giver jo heller ikke babyer det samme, som vi spiser.

Grunden til det er, at en hvalps mave er mere sart end en voksen hunds mave. Den skal have noget, der er lettere fordøjeligt, så den ikke får forstoppelse. Samtidig skal hvalpens foder have den helt rigtige næringssammensætning, så hvalpen får alt det, den har brug for, mens den vokser. Det kan lyde besværligt, men det er det ikke nødvendigvis.

I dag laver langt de fleste fodermærker nemlig foder, der er udviklet specifikt til hvalpe og deres behov. Derfor kan du let finde en sammensætning, der passer til din hund eller spørge butikkens ekspedient til råds, så du er sikker på at komme hjem med det helt rigtige foder.

Giv din hvalp velkendt hundefoder

Tit er det faktisk en rigtig god ide at spørge stedet, hvor du har købt hvalpen, hvilket foder de har fodret hunden med, så den får noget velkendt at spise efter at være blevet en del af din familie. På den måde sikrer du dig, at hunden spiser det mad, den får serveret, fordi den kender og kan lide det på forhånd. Typisk vil dens opdrættere vide, hvad det bedste hvalpefoder for din hund er, men er du i tvivl, om de har serveret det rigtige foder for hvalpen, så kontakt da hellere en ekspert i stedet for at fortsætte ukritisk med samme foderblanding.

Hvis din hund er lidt skeptisk overfor tørfoderblandinger, er der nogle, der forsøger at blande A38 eller torskerogn i foderet – så plejer det at glide lettere ned hos den lille hvalp. Vær’ dog altid sikker på, at hvalpen kan tåle det, du serverer for den.

Se et udvalg af hundefoder til din hvalp her

Share

Comments (2)

  1. […] Find det helt rigtige hundefoder til din lille hundehvalp […]

  2. […] Find det helt rigtige hundefoder til din lille hundehvalp […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *