okt

17

Grav- og rottehunde

Posted by : Jeanette | On : 17. oktober 2010

Disse hundes funktion har været at overtage kattens arbejdsområde. De formår både at arbejde selvstændigt samt med jægeren. Bag en sådan funktion ligger flere forskellige karakteristika, som må være til stede for at honorere disse arbejdsbager, blandt andet vældig stor og vedholdende interesse for småvildt.

Hundene afliver byttet, besidder en stor selvstændighed samt stædighed. De kan i bestemte situationer tage alt som en udfordring, have en meget kort lunte samt kamplyst. Smertetærsklen er høj, blot er de ømtålelige overfor berøring af skæg og poter, hvilket kræver, at de håndteres tidligt og lærer, at dette giver en god oplevelse. De har en stor byttebevidsthed og vogter gerne deres bytte. Samtidig ligger det i arbejdsopgaverne, at de har et stort aktivitetsniveau.

Hundene er tidligt udviklede, fysisk robuste, hurtige og smidige og ikke specielt overfølsomme over for signaler. De gør meget samt knurrer/snakker. Nogle af racerne er ikke særlig sociale over for mennesker, men kan dog godt vise venlighed uden for eget territorium. Opnår de ikke den mentale aktivering, de har behov for, kan de forfalde til at grave huller i haven samt gø, når der går mennesker forbi deres enemærke.

Mange af hundene er små og derfor nemme at have. Dette må dog ikke forlede nogen til at tro, de ikke kræver en del, samt er i stand til at lære mange ting. Ofte tror man for eksempel, at en gravhund intet kan læres, idet den er for stædig og enerådig. Det er ikke korrekt, men mange af hundene i denne gruppe kræver lidt mere, når det handler om at indlære. Træningen skal foregå på deres præmisser, for de besidder ikke samme samarbejdsvilje eller fokusering på ejeren, som flere at de andre hundegrupper. De er imidlertid meget charmerende små hunde, som gerne vil arbejdes med og som oftest har et vældig stort ego.

Inden for denne gruppe bør forekomme en del pelspleje og trimning, som foretages blandt andet for at undgå eksem, allergi og lignende.

Share

Comment (1)

  1. […] Grav- og rottehunde […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *