okt

15

Hunde – Alt om foder og udstyr

Posted by : Jeanette | On : 15. oktober 2010

Hundefoder og vandskåle

Hunden skal have sine egne mad og vandskåle, og de må ikke kunne væltes. Glaserede keramikskåle eller skåle af rustfri stål er det bedste valg, da de er lette at rengøre godt og de kan heller ikke gnaves i stykker. Placer skålene på et underlag, der kan tørres af eller anvend en avis, så det der spildes, er let at samle op. Det er utrolig vigtigt at vælge det rigtige hundefoder, og her kan jeg anbefale mærker som Hills, Eukanuba, Royal Canin m.fl.

Forberedelser til når hunden kommer hjem

Inden man henter hunden, skal man i ro og mag overveje, hvor hunden i fremtiden skal opholde sig, og hvor den skal sove. Man bliver nødt til at vælge en fast plads, som hvalpen når som helst kan trække sig tilbage til, og som den senere som voksen kan beholde som sin egen plads. Det skal være et sted, hvor hunden er uforstyrret og beskyttet mod træk, helst i et mørkt hjørne af rummet, men samtidig skal det være et sted hvorfra hunden kan iagttage hvad der foregår rundt om den. Du kan finde flere gode råd på www.hundetips.dk.

Poser til efterladensskaber

Der findes forskellige løsninger til en let og hygiejnisk opsamling af din hunds efterladenskaber. Undersøg udbuddet hos din dyrehandler. Du bør ikke trække poser med efterladenskaber ud i wcét, da de kan forårsage en tilstopning. Når du er på gåtur er det lettest med ”høm-høm” poser, som du stikker hånden ind i og opsamler afføringen, hvorefter du slår en knude på posen. Du kan enten tage posen med hjem eller smide den i en affaldskurv undervejs.

Hundeseng og tæpper

Du skal vælge en hundeseng, der er stor nok til din hund, når den er fuldvoksen. Sengen skal have sider der kan beskytte mod træk og skal være fremstillet af et materiale der er let at rengøre. Tæppet skal være tykt nok til, at hunden ligger komfortabelt, og det skal være let at vaske og tørre. Tæpper, fleece materiale, gamle vattæpper, puder og ”vet bed” er alle gode, isolerende tæpper for hunde. Tæppet vaskes regelmæssigt for at fjerne snavs og for at bygge lopper.

Vigtige hjælpemidler og hundeudstyr

Du skal sørge for at have købt halsbånd eller en sele og en hundesnor. En hundehvalp kan nøjes med et helt enkelt halsbånd. Den vil i alle tilfælde hurtigt vokse ud af den. Det er bedst at bruge en sele til hvalpen, fordi den endnu ikke er vant til halsbånd og snor og derfor trækker voldsomt i snoren. Allerede fra starten skal man vænne hunden til at den skal have halsbånd på – det gælder også, når den leger og spiser.

Redskaber til pelspleje, for eksempel børste, kam og strigle skal ligge parat, når hunden ankommer. Alle hunde kan lide at blive børstet, hvis de vænnes til det fra starten af. Man kan få specielle børster og kamme både til korthårede og langhårede racer. Spørg i dyrehandlen eller i kennelen, hvilke typer der er bedst til den pågældende hunderace. Generelt skal man altid sørge for at bruge de bedste plejemidler mod lopper og ellers til pels og klør.

Hundelegetøj

Det er underholdende for os at lege med vore hunde, med for dem betyder det også at de kan få afløb for nogle af de naturlige instinkter såsom opspore, holde øje, snige sig ind på, jage, fange,bide, ruske, dræbe og fortære. Hvis vi går legetøjet til at bevæge sig, efterligner vi et bytte der flygter, og det gør legen endnu mere sjov for hunden.

Hundelegetøj bør være af ren gummi eller oksehud og af en sådan størrelse, at hunden ikke kan sluge det.

Hundefoder

Der findes flere gode fodermærker på markedet. Det er forskelligt, hvilken fodermærke, der egner sig bedst til de forskellige racer. Det er under alle omstændigheder bvedst at købe foder uden kunstige tilsætningsstoffer, kunstig farve og uden kunstige konserveringsmidler. Der er kommet et økologisk foder på markedet, der hedder ”Magnusson´s Krav”. Man kan også få økologiske hundekiks fra samme firma.

Køber man foder fra en anerkendt producent, må man ikke give hunden kalk og vitaminer ved siden af. Det er indeholdt i fodret, og ligesom for lidt ikke er godt, er for meget heller ikke godt.

Godbidder kan man blandt andet bruge når man belønner hunden. Lad være med at give hunden slik og chokolade, da det ødelægger dens tænder. Giv hellere hunden hundekiks eller gulerødder.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *