aug

10

Hundefoder – Fodrer du hunden korrekt?

Posted by : Jeanette | On : 10. august 2012

Det rigtige foder gør en stor forskel (Foto Petworld.dk)

Det rigtige foder gør en stor forskel (Foto Petworld.dk)

Det er ikke nemt at vide, hvilken slags foder hunden har bedst af. Men det ikke desto mindre vigtigt, at du bruger tid på at finde det rigtige foder. Og også, at du hele tiden tjekker, om du har gang i det rigtige. Der er forskellige måder, du kan tjekke, om hunden får nærende og sund mad. Her er nogle af dem.

  • Pelsen afslører det hele
    Din hunds pels bliver meget påvirket af, hvilken slags foder du giver den. Derfor vil du ret hurtigt kunne finde ud af, om hunden får, hvad den skal bruge af næringsstoffer. Dens pels bliver glansløs eller måske begynder den at fælle. Begge er eksempler på en hund, der får forkert foder.
  • Kilo på sidebenene
    Ligesom hos mennesker betyder kost utrolig meget for hundens fordøjelse. Derfor skal det hundefoder, du vælger, også passe til hundens krop og fordøjelsessystem. Ellers kommer der hurtigt til at sidde for meget fedt tilbage. Overvægt er utrolig usundt for din hund. Tjek derfor jævnligt, om du kan mærke hundens ribben. Er det ikke tilfældet, skal du til at lave en vægtplan for din hund, så den kan tabe de overskydende kilo igen.
  • Snuden hænger nedad
    Den rigtige kost har stor betydning for hundens immunsystem. Hvis din hund tit er syg, kan det derfor være en god idé at undersøge, om du giver den det bedste foder.

Læs flere gode råd om hundefoder her!

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *