sep

13

Hundeseler – hvis din hund går tur med dig og ikke omvendt

Posted by : Jeanette | On : 13. september 2013

Har du styr på hunden? Ellers skal du skaffe dig en hundesele (foto Petworld.dk)

Har du styr på hunden? Ellers skal du skaffe dig en hundesele (foto Petworld.dk)

En hundesele er det bedste redskab, du kan købe dig, hvis du og din hunds gåture efterhånden har udviklet sig til sande mareridt, hvor det er hunden, der tager styringen, og dig der følger småløbende efter. Særligt store hunde har mange kræfter og kan være svære at styre, hvis I f.eks. møder en anden hund, som din hund vil hilse på. Eller hvis din hund bare tror, den skal styre tempoet og retningen på gåturen.

Hundeselen har nemlig den fordel, at den går rundt om hele hundens krop, så når du trækker, f.eks. i et forsøg på at holde din hund tilbage, har dit træk langt større chance for at have en effekt, så hunden makker ret. Ligeledes er der den fordel, at du ikke føler, du kvæler din hund, hver gang du trækker den til dig, som man godt kan føle, når man går tur med almindelig snor.

Hundeselen sikrer den gode gåtur

Og så er der måske nogen, der sidder og tænker, at det da for pokker ikke kan være det store problem, at en hund småtrækker i løbet af en gåtur af kort varighed. Men det er et problem, for gåturene er en stor del af den kvalitetstid, som ejer og hund tilbringer sammen, og begge parter skal helst nyde at blive luftet i selskab med den anden.

Gåture med en hund er endvidere rigtig god motion, så hvis det er behageligt og medgørligt at have sin hund med, vil flere være tilbøjelige til det – til stor glæde for hunden, der elsker at komme ud på længere ture og få brugt sine alle sine fintfølende sanser i f.eks. skoven.

Hundeselen kan kræve lidt tilvænning for hunden – specielt hvis den tidligere har været vant til at gå med snor. Men det er en tilvænningssag, og de fleste hunde mærker intet til selen, når først de har vænnet sig til den.

Se et udvalg af hundeseler

Share

Comment (1)

  1. […] Hundeseler – hvis din hund går tur med dig og ikke omvendt […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *