jan

06

Kæledyr skaber stor glæde og fornøjelse

Posted by : mindmill | On : 6. januar 2012

Der er en grund til, at mange, som bor alene, anskaffer sig et kæledyr. Dyret kan være med til at fylde tilværelsen med noget liv og energi, som er vigtig for livskvaliteten.

Hold ensomheden fra døren

Man kan hurtigt komme til at føle sig ensomhed, når man stopper på arbejdsmarkedet, flytter til et nyt sted eller mister et familiemedlem. I sådanne situationer kan det være nyttigt at få sig et kæledyr. Det kan lyde taktløst at foreslå anskaffelse af et dyr for en person, som oplever en form for personlig krise. I nogle tilfælde, vil det måske ikke virke. Men ikke desto mindre kan kæledyret hjælpe med til at finde noget tabt livsenergi, give indhold i hverdagen og mindske ensomhed og stress.

Kontakten med kæledyret

Det, der kan have betydning, er både den kontakt, du som ejer får med dit kæledyr, men også den kontakt, der kan opstå, når du går tur med kæledyret. Andre mennesker stopper op og kommenterer dit kæledyr og på den måde, kommer du i samspil med omverdenen. Desuden findes der en del kæledyrs ejerforeninger, som du kan engagere dig i. Det vigtigste er, at du finder dig et kæledyr, som passer til dig og dit temperament. På den måde kan du være heldig at finde dig en ven at holde af, og som holder af dig uden betingelser.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *