dec

15

Katte skal også pleje deres tænder

Posted by : mindmill | On : 15. december 2011

God tandpleje giver god mundhygiejne. Det gælder både hos mennesker og katte. Og her kan du få input til, hvordan du plejer din kats tænder, så du undgår en heftig dyrlægeregning i sidste ende.

Mange mennesker børster ikke deres kats tænder, for katte er jo renlige dyr, og der er jo heller ikke nogen, der kommer med en tandbørste ude i naturen, så mon ikke katten selv klarer det?

Men sandheden er, at mange katte i dag døjer med tandkødsproblemer. Spyt, madrester og bakterier samler sig på kattens tænder og danner plak, som kan være skyld i tandsten og tandkødsbetændelse. Især sidstnævnte er problematisk. Hvis tandkødsbetændelse får lov at stå til, så kan det betyde, at din kats tænder knækker eller løsnes og falder ud. Derudover er selve betændelsestilstanden utrolig smertefuld for din kat og husk på, at den ikke selv kan fortælle, når det gør ondt.

Svigter hygiejnen, risikerer man sygdom

I sidste ende kan betændelsestilstanden brede sig via blodbanen og angribe nyrer, lever og hjerte.

Der findes flere forskellige produkter beregnet til formålet. Fx har Petosan udviklet en tandbørste med to børstehoveder, der udmærker sig med at have forskellige vinkler, hvilket hjælper med til at komme hele vejen rundt i munden.

Petosan tandpasta er udstyret med kyllingesmag. Det kan måske gøre tilvænningen til tandbørstningen nemmere for din kat.

Køb produkter til katte tandpleje her.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *