okt

29

Med et hundeskilt kommer din hund altid hjem

Posted by : Jeanette | On : 29. oktober 2013

Hundeskilt eller tegn. Det er du nødt til at skaffe dig (foto petworld.dk)

Hundeskilt eller tegn. Det er du nødt til at skaffe dig (foto petworld.dk)

Er du i tvivl om, hvad der sker, hvis din hund bliver væk? Hvordan finder den hjem? Med et hundeskilt er du sikret, at den altid kan finde hjem. Her står dit navn og adresse nemlig indgraveret, så andre mennesker kan hjælpe hunden hjem, hvis den selv har besvær med at finde vej.

Faktisk er det også lovsmæssigt påbudt, at din hund har hundeskilt på. Her skal dit navn og adresse stå. Det kan derudover også være en god ide, at dit telefonnummer står der. Med et telefonnummer kan andre hurtigt komme i kontakt med dig. Udover navn og adresse, bestemmer du faktisk selv, hvad du ellers vil have indgraveret. Din hunds navn er tit en hyggelig og god ide.

Slidstærkt og langtidsholdbart

Når du vælger hundetegn er det vigtigt at sikre, at det er slidstærkt. Indgraveringen skal være dyb, så det ikke bliver slidt væk, når hunden løber og leger. Derudover har du frit valg på alle hylder.

Skal skiltet være guld eller rødt? Skal det være i metal eller plast? Og hvilken form skal det være? Der er både mulighed for traditionelle runde hundeskilte eller skilte, der er formet som kødben eller andre figurer.

Andre muligheder for hundetegn

Hvis du synes, at hundeskiltet er kedeligt i sin traditionelle forstand, er der også andre muligheder. Alternativt kan du for eksempel hænge en minitønde på din hunds halsbånd. Heri kan din adresse med videre være lagt i, hvorefter den lille metaltøndes to dele er skruet sammen.

I sidste ende handler det om at finde et skilt, der passer til din hunds personlighed – måske også din. Der er mange muligheder, det er bare at komme ud og se på de forskellige muligheder (i butikker eller på nettet).

Share

Comment (1)

  1. […] Jeg har fornylig også skrevet om hundeskilte her: http://www.kattenstilhund.dk/med-et-hundeskilt-kommer-din-hund-altid-hjem/ […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *