apr

02

Nødvendig teknik til akvarier

Posted by : mindmill | On : 2. april 2012

JUWELAKVARIE RIO AKVARIE (Foto: Petworld.dk)

JUWELAKVARIE RIO AKVARIE (Foto: Petworld.dk)

Når akvariet er indkøbt, mangler du stadig et par ting, før du er klar til dit undervandseventyr med fisk og planter. Der skal nemlig en smule teknik til at sørge for at dine fisk kan trives optimalt, og du derved får fuldt udbytte af akvariet.

Akvariets varmelegeme

En af de første ting, som du sørge for, er et varmelegeme. Varmelegemet sørger for at vandet i dit akvarium konstant har en rigtig gennemsnitstemperatur, hvilket vigtigt for dine fisks ve og vel. En god temperatur er 25-26 grader alt afhængig af, hvilke fisk du har anskaffet dig.

Belysning til akvarier

Først og fremmest skal du sørge for, at der ikke er sollys på dit akvarie. Det kan gøres ved at købe noget beklædning til akvariets sider. Det kan fås med havmotiver. Angående belysning er der flere forskellige former for pærer og lamper. Du skal dog bare sikre dig, at det ikke står og brænder i for mange timer. Flere anbefaler at det kun brænder i 10-12 timer ad gangen.

Forhør dig hos din lokale dyrehandel om hvilke pærer, der passer ti dit akvarium.

Akvariets vand skal iltes

Pumpens vigtigste funktion, som overskriften antyder det, er at holde vandet iltet og rent. Det gør den ved konstant at holde bevægelse i vandoverfladen. Pumper findes i mange forskellige modeller. Tag derfor kontakt til din lokale dyrehandel, og få en, der passer til netop dit akvarie.

Se mere om akvarieudstyr her!

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *