feb

24

Nu skal hunden trænes

Posted by : mindmill | On : 24. februar 2012

Hundelegetøj - TUG-A-JUG X-SMALL (Foto: Petworld.dk)

Hundelegetøj - TUG-A-JUG X-SMALL (Foto: Petworld.dk)

Kniber det lidt med din hunds motorik? Så kan du enten vælge at begynde til hundetræning hver anden lørdag, men du kan også selv prøve at gøre noget ved det. Der findes nemlig masser af ting, som du selv kan træne hjemme i stuen eller haven.

Start med gåturen

Hvis din hund er nået over hvalpestadiet, men stadig har problemer med koordination af de forskellige kropsdele, så skal du i gang med at træne med den. Du kan begynde med den helt almindelig gåtur. Ved gang og løb øver hunden sig i at styre alle fire ben samtidigt, uden at falde, og det er en god træning. Det eneste, du skal være opmærksom på, er, at du skal starte blidt ud. En hund, der har svært ved motorikken, skal ikke have alt for store udfordringer fra start, så tag på små ture, men gør det hver dag, så hunden holder det ved lige.

I kan træne med aktiveringslegetøj

Der findes mange måder at få hunden i gang. Blandt andet kan du vælge at investere i aktiveringslegetøj, og det fås i større og mindre modeller. Er det de små ting, du kigger efter, kan det anbefales at finde det legetøj, du kan fylde med godbidder, som hunden selv skal have ud. Den skal vende og dreje legetøjet, indtil godbidderne falder ud. Går du efter det større kan du for eksempel finde vipper, tunneler eller slalompinde, som kan hjælpe din hund til at blive mere bevidst om, hvordan den bevæger sin krop.

Klik her, hvis du vil se, hvad du kan vælge imellem inden for aktiveringslegetøj!

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *