dec

28

Sumpskildpadder – Hvad kræver de at holde?

Posted by : mindmill | On : 28. december 2011

Sumpskildpadder er blevet et populært dyr at have i sit hjem. Skildpadder og andre krybdyr hører normalt ikke til børn, da det kræver meget viden og indsigt i, hvordan disse skal plejes. Trods det, at skildpadder er det krybdyr, som er mest robust, er det vigtigt, at have bred indsigt i, hvordan skildpadden skal passes og plejes.

Akvaterrarium

Sumpskildpadder trives bedst i et såkaldt akvaterrarium. Et akvaterrarium er en blanding af et akvarium og et terrarium. Det er er akvarium, bestående af en undervandsdel og et overvandsdel, bestående af sten, planter og fugtig temperatur. Bundlaget i akvaterriet kan være sten og grus.

Akvaterriet opvarmes af et almindeligt akvarielegeme, som ligger på temperatuen 24-26 grader. Overvandsdelen bør samtidig have varmelamper, som har temperatur på omkring 38-40 grader.

Rengøring af akvaterrarium

Et akvaterrarium skal rengøres ofte, for at skildpadden har det godt. Der bør gøres rent for rester af foder hver dag. Der skal samtidig fjernes en tredjedel af vandet hver dag, men hvis du er i besiddelse af et rensefilter, kan det nøjes med at gøres en gang om ugen.

Foder

Sumpskildpadder er primært kødædende. Sumpskildpadder har brug for mineraler, vitaminer og fibre, derfor skal du købe foderpiller til din skildpadde, som kan købes hos den lokale dyrehandel. Et godt og sundt supplement til foderpiller er myggelarver, råt kød, rejer, vandinsekter og snegle. Vær forsigtig med doseringen af foderet, da en skildpadde hurtigt kan overfodres.

Sumpskildpaddernes popularitet skyldes blandt andet det stigende allergiproblem, der findes hos børnefamilier. Det er allergivenlige dyr, som er nemme at passe og pleje.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *