okt

24

Valg af kattemad

Posted by : Jeanette | On : 24. oktober 2010

Fodring af dyr i almindelighed og katte i særdeleshed, er en helt videnskab hvis man da vælger, at det skal være en videnskab – og det har kattamadsproducenterne valgt.

Vælg det rigtige kattemad

Det er ikke så længe siden at katte på landet måtte klare sig med mus, rotter, småfugle, mælk og rester fra husholdningen. Set ud fra et korrekt ernæringsmæssigt synspunkt, er det slet ikke så slemt. I dag finder man hurtigt 50 forskellige mærker af kattemad, og det er en jungle at vælge det rigtige. Der findes kattemad til små killinger, større killinger, voksne katte med normal vægt, voksne katte med tendens til overvægt, langhårede katte osv. Dertil kommer også maden til de gamle katte, til de forskellige katteracer og som om det ikke var nok, findes der også speciel kattemad til katte med forskellige sygdomme eller symptomer på sygdomme.

Mange af disse forskellige varianter kommer også fra mange forskellige producenter, men det behøver faktisk ikke at være så svært. Man skal være opmærksom på at kattemad er dyrere end hundemad, for selv om en kat er mindre af natur har den brug for en mere næringsholdig kost. Det sker at mennesker med mange katte synes, at kattemaden er for dyr og derfor køber hundemad, men det må vi fraråde. Vælg et anerkendt mærke af kattefoder som Royal Canin, Hills, Arion, Whiskas, Kitekat, Sheba osv.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *